Constructii & Imobiliare

Adeplast: creştere de 17% în primele nouă luni. Avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea

Adeplast: creştere de 17% în primele nouă luni. Avem...

Autor: Mediafax

26.10.2016, 11:54 555

“Pentru anul acesta ne-am propus menţinerea cotei de piaţă, însă am reuşit mult mai mult decât atât”, spune Marcel Bărbuţ, proprietar AdePlast. În aceeaşi perioadă compania a livrat peste 1 milion de metri cubi de polistiren, în condiţiile în care la sfârşitul lui 2015, nivelul atins pentru acest produs a fost de 966.000 de metri cubi . “În ceea ce priveşte termosistemul am reuşit să livrăm 10 milioane de metri pătraţi, iar sezonul este în plină derulare. În ciuda evoluţiilor din acest an, piaţa de polistiren se aşază încet, încet pe aceleaşi coordonate ca în ţările dezvoltate, iar la final vor rămâne 4-5 producători importanţi, care îşi vor disputa clienţii doar pe principii calitative, iar producătorii de garaj vor dispărea cu totul din peisajul actual al pieţei”, precizează Marcel Bărbuţ.

Creşteri la 9 luni sunt înregistrate şi la export, prin livările din Ungaria, Bulgaria, Republica Moldova, Cipru, Marea Britanie, Germania sau Austria. “Avem un avans de 55% faţă de anul trecut şi asta se datorează faptului că am început să avem parteneri stabili pe zone cu potenţial mare de dezvoltare, dar şi pentru că investiţiile în certificările de calitate ale produselor încep să îşi arate roadele”, explică Alex Bărbuţ, Export & Development Manager AdePlast.

Produsele cu cele mai mari creşteri sunt polistirenul, mortarele umede şi cele uscate.

“Am început să lucrăm la planurile pentru 2017. La sfârşitul anului vom închide o serie de credite şi ne vom concentra pe creşterea profitabilităţii companiei. În plus, avem în vedere demararea unei noi fabrici la Oradea, într-un business cu valoare adăugată mare, cu marja de profitabilitate de circa 40%. Investiţiile le vom face în condiţii sigure, iar în acest moment căutăm o soluţie alternativă de finanţare, fiind interesaţi de un partener care să investeasă alături de noi”, adaugă Marcel Bărbuţ.

AdePlast este unul dintre cei mai importanţi producători români de materiale pentru construcţii, cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO