Constructii & Imobiliare

AdePlast investeşte 15 mil. euro într-o fabrică de materiale de construcţii în Oradea

AdePlast investeşte 15 mil. euro într-o fabrică de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

28.07.2016, 15:07 1036

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast va investi 15 milioane de euro într-o fabrică în Oradea, în urma unei înţelegeri cu Consiliul Local din oraş. Investiţia va fi făcută în următorii doi ani, iar fabrica, situată într-un parc industrial, se va desfăşura pe o suprafaţă de şapte hectare.

În fabrica de la Oradea, se vor produce materiale de construcţii şi termoizolaţii. Din parcul industrial va mai face parte încă o firmă.

În primul semestru al anului, AdePlast a avut vânzări de 161 de milioane de lei, în creştere cu 17% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, după cum spune Marcel Bărbuţ, CEO-ul companiei.

“Pe divizia de mortare am crescut cu 8-9% şi credem că piaţa a înregistrat aceeaşi creştere sau poate chiar mai mare, pentru că au explodat construcţiile. În aprilie, am avut un avans de 45% la întregul business, am fost chiar nevoiţi să refuzăm unii clienţi. Apoi vânzările au luat-o în jos în mod inexplicabil, nu ştim ce s-a întâmplat”, spune Marcel Bărbuţ.

Pentru 2016, omul de afaceri estimează un avans de două cifre, între 10 şi 15%, după ce, anul trecut, a crescut cu 2%, la 305,7 milioane de lei, cu un profit net de 13 milioane de lei. Compania operează în prezent trei fabrici, la Oradea, Roman şi Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO