Constructii & Imobiliare

AFI a încheiat primul semestru cu venituri operaţionale în creştere cu peste 8%

AFI a încheiat primul semestru cu venituri operaţionale...
17.08.2015, 15:33 404

Compania israeliană de dezvoltare imobiliară AFI Europe a înregistrat în primul semestru venituri operaţionale nete de circa 20 de milioane de euro, în creştere cu 8,4% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Principalul activ al companiei, centrul comercial AFI Palace Cotroceni, a adus circa trei sferturi din venitul operaţional net al AFI Europe în primul semestru, adică 15,2 milioane de euro, în creştere cu 4% faţă de primele şase luni ale anului trecut. De altfel, vânzările retailerilor prezenţi în mall-ul din Cotroceni, cu excepţia hipermarketului Auchan, au crescut cu 7,5% în primul semestru.

Pe de altă parte, venitul operaţional net al celuilalt centru comercial din portofoliul AFI, AFI Palace Ploieşti, a fost de circa 2 milioane de euro în primele şase luni. Reprezentanţii centrului comercial nu precizează evoluţia rezultatelor mall-ului din Ploieşti comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, însă precizează că vânzările retailerilor din acest centru comercial au fost în creştere cu 20%.

De asemenea, AFI mai deţine trei clădiri de birouri lângă mall-ul AFI Palace Cotroceni şi mai are în lucru alte două imobile de birouri tot lângă acelaşi proiect. Planurile de dezvoltare ale israelienilor cuprind şi construcţia unui centru comercial la Braşov cu o suprafaţă închiriabilă de 45.000 de metri pătraţi, un complex de birouri de 50.000 de metri pătraţi pe Bulevardul Progresului din Bucureşti, precum şi un proiect cu destinaţie mixtă în Bucureştii Noi, de peste 300.000 de metri pătraţi.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO