Constructii & Imobiliare

AFI Europe are încă o companie din IT chiriaşă în clădirile 4&5

AFI Europe are încă o companie din IT chiriaşă în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

27.07.2016, 12:07 1244

Dezvoltatorul AFI Europe România a închiriat aproximativ 3.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri în AFI Park 4&5 companiei SecureWorks, activă în industria serviciilor de securitate a informaţiei, care oferă soluţii focusate pe protejarea clienţilor de atacurile cibernetice.

Printre ceilalţi chiriaşi din clădirile AFI Park 4&5, care totalizează 32.000 de metri pătraţi şi care sunt închiriate în proporţie de 70%, se numără Cameron, SII România, ORTEC Central & Eastern Europe, FotoNation, VEEAM Software, cele mai multe din industria IT.

AFI Park include 5 clădiri de birouri de clasa A, cu o suprafaţă închiriabilă totală de peste 70.000 de metri pătraţi, aflate în proximitatea centrului comercial AFI Palace Cotroceni (82.000 mp închiriabili).

Rezultatele financiare ale clădirilor de birouri AFI Park 1, AFI Park 2 şi AFI Park 3 au înregistrat o creştere de 33% a venitului operaţional net în T1. Pentru toate cele trei clădiri de birouri, gradul de ocupare este de 100%.

AFI Europe este prezentă pe piaţa locală din 2005 şi gestionează mallurile AFI Palace Cotroceni, cu o suprafaţă închiriabilă de 82.000 de metri pătraţi, şi AFI Palace Ploieşti, de 33.000 de metri pătraţi.

Parcul de business AFI Park, cu cele cinci clădiri de birouri, integrat centrului comercial AFI Palace Cotroceni, cuprinde 70.000 de metri pătraţi de spaţii office. Ultimele două clădiri au fost finalizate în luna februarie a acestui an.

Anul trecut, AFI Europe România a înregistrat un venit operaţional net de peste 40 de milioane de euro, cu 8% mai mult decât în 2014. Din această sumă, aproximativ 31 de milioane de euro provin din mallul AFI Palace Cotroceni, iar peste 4 milioane de euro – din AFI Palace Ploieşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO