Constructii & Imobiliare

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Construcţiile ar putea fi influenţate în perioada următoare de majorarea costurilor de finanţare şi de evoluţia investiţiilor publice

Andrei Rădulescu, Banca Transilvania: Construcţiile ar...

Autor: Cristina Bellu

16.10.2017, 12:24 186

Majorarea costurilor de finanţare şi evoluţia investiţiilor publice ar putea influenţa sectorul construcţiilor în următoarea perioadă, scrie într-un raport Andrei Rădulescu, senior economist al Băncii Transilvania.

“Pentru perioada următoare ne aşteptăm ca sectorul de construcţii să fie influenţat de maturitatea ciclului economic post criză, de majorarea costurilor de finanţare şi de evoluţia investiţiilor publice.”

Sectorul de construcţii a scăzut cu 0,3% lună/lună şi cu 0,5% an/an în august, conform datelor raportate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

În primele opt luni ale anului curent acest sector intensiv în capital şi forţă de muncă a consemnat un ritm de declin de 4,9% an/an, pe fondul scăderii componentelor clădiri nerezidenţiale (cu 10% an/an) şi construcţii inginereşti (cu 25,5% an/an).

Pe de altă parte, lucrările de construcţii rezidenţiale au crescut cu 85,7% an/an, evoluţie susţinută de majorarea veniturilor populaţiei, nivelul redus al costurilor reale de finanţare şi Programul Prima Casă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO