Constructii & Imobiliare

Apartamentele din Londra, la discount. Brexitul face ravagii la preţurile locuinţelor

Apartamentele din Londra, la discount. Brexitul face...

Autor: Ştefan Stan

01.03.2017, 12:54 590

Tot mai mulţi londonez care vor să îşi vândă locuinţa au început să reducă drastic preţurile pe care le cer, şi oferă discounturi massive pe fondul incertitudinilor politice, în condiţiile în care cererea se reduce constant, scrie Bloomberg.

“Reducerile de preţuri în cartierele de lux din centrul Londrei din periaoda de după Brexit sunt acum exportate către cartierele mărginaşe”, a spus Lucian Cook, directorul unei firme de cercetare imobiliare. ”Rentabilitatea este acum o problemă după un deceniu în care preţurile apartamentelor au crescut, iar cumpărătorii încep să vină tot mai des împotriva limitărilor la creditele ipotecare”, a adăugat el.  

Preţurile din Londra au crescut cu 86% din 2009, ceea ce înseamnă că acum pe cumpărători îi costă de 14,2 ori salariul brut pentru a cumpăra o proprietate, cel mai ridicat nivel din istorie şi dublu faţă de rata din restul Marii Britanii.

Drept rezultat, numărul creditelor ipotecare pentru persoanele care îşi cumpără prima locuinţă, a scăzut cu 12% în ultimii doi ani.  

Procentajul vânzătorilor care reduc preţurile pe care le cer la locuinţe a crescut în aproape toate dintre cele 33 de cartiere din Londra, mai puţin două.

Spre exemplu, reducerile medii de preţ se situează la 8,2% în ianuarie comparativ cu 7,8% în iulie în cartierul Kensington & Chelsea.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO