Constructii & Imobiliare

“Artizanul” Master Planului General de Transport reface pentru 16 mil. lei studiul de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Făgăraş

“Artizanul” Master Planului General de Transport...

Autor: Andreea Neferu

07.04.2015, 20:24 951

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat că a semnat un contract de 16,3 milioane de lei pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Făgăraş (72 de kilometri), firmele care au câştigat acest proiect fiind AECOM (din Statele Unite), Consitrans (controlată de Eduard Hanganu) şi Search Corporation (Michael Stanciu).

AECOM este compania care a elaborat pentru 2 milioane de euro Master Planul General de Transport, documentul care prezintă priorităţile României în materie de infrastructură de transport până în 2030 şi care reprezintă fundamentul atragerii fondurilor europene pentru finanţarea proiectelor din domeniul rutier, feroviar, naval sau aeroportuar.

Contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu-Făgăraş va fi finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene, restul fiind bani de la Uniunea Europeană.

Nu este pentru prima oară când CNADNR reia o licitaţie pentru revizuirea studiilor de fezabilitate deja expirate. Şi în cazul autostrăzii Sibiu-Piteşti s-a întâmplat la fel, astfel că CNADNR este în situaţia în care mai trebuie să plătească nişte bani pentru aceste studii, după ce deja a scos din buzunar mai multe milioane de lei.

 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO