Constructii & Imobiliare

Asaltul dezvoltatorilor de rezidenţial: Forte Partners începe vara aceasta un proiect de locuinţe de 37 mil. euro, din care au fost deja rezervate 60 de apartamente

Asaltul dezvoltatorilor de rezidenţial: Forte Partners...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.07.2017, 13:27 6022

Dezvoltatorul imobiliar Forte Partners, condus şi fondat de Geo Mărgescu, investeşte 37 de milioane de euro în proiectul rezidenţial Aviaţiei Park din cartierul Aviaţiei din Bucureşti. Compania va demara lucrările de construcţie vara aceasta, însă a rezervat deja peste 60 de apartamente în etapa de pre-vânzare. Aviaţiei Park va avea în total 352 de unităţi.

Acesta este cel de-al patrulea proiect rezidenţial al Forte Partners, după ce, până acum, compania a realizat numai proiecte rezidenţiale de tip boutique de lux în zone centrale, precum Suvenir 1, Londra 27 în Dorobanţi sau Calderon 80, aproape de Universitate. Proiectul Londra 27 este vândut integral, iar Calderon 80 şi Suvenir 1 se află în diferite etape de lucru.

„Am ales să testez formula de business pe care o aveam în minte înainte de a trece la scara unei dezvoltări cu sute de apartamente. Am lucrat în echipa cu biroul de proiectare ADNBA şi am pus bazele unei noi divizii, Forte Partners Residential”, spune Geo Mărgescu, fondator şi CEO al Forte Partners.

Aviaţiei Park va include patru clădiri şi se va livra în două etape. Prima fază include două blocuri, 176 de apartamente şi studiouri, care se vor finaliza în termen de 18 luni de la data începerii lucrărilor. În cea de a doua etapă se vor preda următoarele 176 de unităţi, a căror livrare este prevăzută pentru şase luni de la data finalizării primei faze.

Ansamblul se va dezvolta pe un teren din fosta fabrică de pâine Băneasa.

Potrivit, reprezentanţilor Forte Partners, mai mult de jumătate din suprafaţa proiectului va fi reprezentată de spaţii verzi. Din cei 15.000 de metri pătraţi de teren, circa 4.000 metri pătraţi vor fi ocupaţi de cele patru clădiri.

Regimul de înălţime al blocurilor este de P plus zece etaje, în vreme ce suprafaţa utilă a studiourilor şi apartamentelor de până la patru camere variază între 50 şi 150 de metri pătraţi.

În zonă cel mai activ dezvoltator este One United, controlat de Victor Că­pitanu şi Andrei Diaconescu, care în proiectele dezvoltate vinde apartamente cu preţuri cuprinse între 2.000 şi 3.000 de euro metrul pătrat util.

Doar în ultima săptămână, au mai anunţat proiecte rezidenţiale alţi doi dezvoltatori – Anchor Grup, care construieşte încă patru blocuri lângă ansamblul InCity Residences de pe Calea Dudeşti, şi Futureal, care a achiziţionat un teren aproape de Bulevardul Expoziţiei, unde vrea să construiască 400 de apartamente.

În plus, în ultimele luni, mai multe companii au anunţat proiecte reziden­ţiale de anvergură în zona Barbu Văcărescu - Floreasca. Printre acestea se numără Belvedere Resi­den­ces, cu 1.556 de apartamente, ce ar urma să fie construite în următorii ani, în timp ce One United a cum­pă­rat trei terenuri în zonă, unul la in­ter­secţia dintre Barbu Văcărescu cu Ţi­ţeica, altul între Aviator Şer­bă­nes­cu şi Nicolae Caramfil, dar şi plat­forma Auto­matica alături de Au­chan, în timp ce în apropiere construiesc şi cei de la Gran Via un proiect rezidenţial, pe un teren de 9.600 mp din fosta platformă a fabricii de pâine.

Forte Partners a finalizat anul trecut proiectul Ştefan cel Mare, din apropierea staţiei de metrou cu acelaşi nume, care este evaluat la 19,5 mil. euro, în timp ce prima clădire din The Bridge este evaluată, în cazul în care ar fi vândută, la 80,5 mil. euro. În prezent atât proiectul Ştefan cel Mare, cât şi prima fază din The Bridge sunt închiriate integral, clădirea de birouri din Orhideea având trei chiriaşi principali, BCR şi IBM pentru birouri, fiecare cu câte 18.000 mp, în timp ce la parter antreprenorul Radu Stoica, cel care deţine  Boutique du Pain, amenajează un restaurant de 1.000 mp.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO