Constructii & Imobiliare

Aurelia Cionga, Raiffeisen: Aproape 30% din finanţările pe care le oferim sunt pentru construcţia de locuinţe

Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe

Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe

Autor: Carol Dan

26.05.2015, 15:24 359

Bătălia pentru resurse financiare e tot mai importantă, iar generarea de resurse interne este esenţială. Am decis să ne uităm la clienţii noştri, ce fac cu banii pe care îi au de la noi, ne uităm şi la structura demografică. În momentul de faţă, aproape 30% din finanţările pe care noi le oferim sunt pentru construcţia de locuinţe, iar 57% merg în achiziţia unei locuinţe. Avem şi o zonă de refinanţarea a unor finanţări existente. Piaţa Bucureştiului şi a Ilfovului reprezintă o treime din finanţări, a spus Aurelia Cionga, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, în cadrul ZF Infrastructure.

"Cel mai mare procent din finanţările noastre sunt pentru apartamentele cu două camere, din Bucureşti şi din ţară. Majoritatea clienţilor se decid să cumpere o casă între 25 de ani şi 45 de ani. Adesea, cei de 35-45 de ani schimbă o casă cu a doua casă. Când vorbim de o achiziţie, un client din trei are un venit sub venitul mediu pe economie, şi numai 20% au venituri de peste 4.000 lei pe lună", a adăugat Aurelia Cionga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO