Constructii & Imobiliare

Autostrada Sibiu-Piteşti, “prioritatea zero” a Transporturilor, se află din nou în impas. Ofertele pentru studiul de fezabilitate trebuie reevaluate

Autostrada Sibiu-Piteşti, “prioritatea zero” a...

Autor: Andreea Neferu

10.04.2015, 16:52 983

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trebuie să reevalueze ofertele depuse la licitaţia pentru realizarea studiului de fezabilitate a autostrăzii Sibiu-Piteşti, considerată “prioritatea zero” de către Ministerul Transporturilor, potrivit unei decizii a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC).

Decizia CNSC vine în contextul în care iniţial CNADNR atribuise acest contract unei asocieri formate din firmele Spea Ingineria (Italia) şi Tecnic Consulting Engineering România, însă ulterior asocierea formată din Romair Consulting şi Dongbu Engineering au depus o contestaţie cu privire la rezultatul acestei licitaţii.

CNSC a stabilit ca decizia prin care oferta asocierii Spea Ingineria şi Tecnic Consulting Engineering a fost declarată câştigătoare să fie anulată, “pentru motive de netemeinicie şi nelegalitate”, în timp ce procedura de atribuire trebuie reluată “prin reevaluarea ofertelor şi stabilirea ofertei câştigătoare cu respectarea prevederilor legale în materia achiziţiilor publice”.

Ministerul Transporturilor a arătat ieri că autostrada Sibiu-Piteşti (120 km), solicitată în nenumărate rânduri de mai mulţi actori economici, inclusiv de cel mai mare exportator local, Dacia, este “prioritate zero” în Master Planul General de Transport, urmând a fi construită până în 2020. Reevaluarea ofertelor pentru studiul de fezabilitate, document necesar înaintea lansării licitaţiei de construcţie, va mai întârzia demararea construcţiei acestei şosele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO