Constructii & Imobiliare

Avocaţii de la PeliPartners au asistat Saint-Gobain în achiziţia grupului Duraziv din România. Tranzacţia urmează să se finalizeze în cursul acestui an, după obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei

Avocaţii de la PeliPartners au asistat Saint-Gobain în...

Autor: Cristina Bellu

18.05.2021, 11:30 229

Firma de avocatură PeliPartners a asistat Saint-Gobain în achiziţia grupului Duraziv din România, specializat în producţia de adezivi, mortare, tencuieli, tencuieli decorative, vopsele şi profile metalice.

Tranzacţia a fost de tip competitive bid şi urmează să se finalizeze în cursul acestui an, după obţinerea aprobării Consiliului Concurenţei.

Echipa PeliPartners a fost coordonată de Carmen Peli (Partener), împreună cu Andreea Cărare (Senior Associate) şi Adelina Iordache (Associate), şi a implicat un număr de 15 avocaţi din cadrul tuturor departamentelor PeliPartners.

„Echipa de Corporate M&A din cadrul PeliPartners adaugă în portofoliu o nouă tranzacţie, care confirmă faptul că piaţa de M&A din România rămâne una efervescentă şi de interes la nivel european.” spune Carmen Peli, Head of Corporate M&A şi partener coordonator al proiectului.

Această achiziţie îi va permite Grupului Saint-Gobain să îşi mărească gama de soluţii pentru finisaje interioare şi exterioare şi să îşi completeze portofoliul cu o gamă largă de vopsele. Totodată, va accelera penetrarea pieţei cu soluţii premium de izolare termică de tip ETICS pe bază de vată minerală bazaltică şi mortare produse local, pentru creşterea eficienţei energetice a clădirilor din România, contribuind astfel la atingerea obiectivului Grupului de scădere a amprentei de carbon.

„Ne bucurăm că am putut realiza această tranzacţie în cele mai bune condiţii şi într-un termen foarte scurt şi că astfel vom putea extinde în curând gama de soluţii şi servicii oferite clienţilor noştri ”,  adaugă Ovidiu Păscuţiu, CEO al Grupului Saint-Gobain în România.  

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru pieţele de construcţii, mobilitate, medicină şi alte aplicaţii industriale.

În România, Saint-Gobain furnizează produse şi soluţii din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cu aproximativ 1800 de angajaţi şi operează 22 de linii de producţie în 12 situri industriale situate în Călăraşi, Brăneşti, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO