Constructii & Imobiliare

Bilka Steel şi-a triplat profitul, până la 7,4 milioane de euro în 2016, şi a ajuns la 300 de angajaţi. „Am majorat şi exporturile şi ne-am consolidat prezenţa în reţeaua DIY.”

Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka: Am majorat şi exporturile, care au reprezentat 10% din cifra de afaceri

Horaţiu Ţepeş, proprietarul Bilka: Am majorat şi exporturile, care au reprezentat 10% din cifra de afaceri

Autor: Alina-Elena Vasiliu

15.05.2017, 00:06 602

Producătorul de învelitori meta­li­ce Bilka Steel din Braşov, deţinut de omul de afaceri Horaţiu Ţepeş, şi-a tri­plat profitul anul trecut, până la 33,2 mi­lioa­ne de lei (7,4 milioane de euro), potrivit rezul­tatelor transmise de companie.

„Ne-am majorat profitul pentru că cifra de afaceri a crescut, dar costurile fixe au ră­mas aceleaşi. Am majorat şi exporturile, care au reprezentat 10% din cifra de afaceri şi ne-am consolidat prezenţa în reţeaua DIY (do it yourself – engl.) în care suntem prezenţi, Dedeman”, spune Horaţiu Ţepeş.

Anul trecut, exporturile Bilka Steel au fost în valoare de 27,3 milioane de lei (6 mil. euro), la o cifră de afaceri totală de 271 de milioane de lei (60 mil. euro). Compania a exportat produse în Ucraina, Ungaria, Slo­vacia, Bulgaria, Republica Moldova, unde era deja prezentă şi înainte de 2016.

„Nu ne-am propus să ne extindem pe alte pieţe, vrem să ne concentrăm pe acestea. Piaţa de oţel prevopsit a ajuns anul trecut la 256.000 de tone, de la 213.000 de tone. În Polonia, de exemplu, piaţa este de 900.000 de tone. La noi mai este loc de creştere şi sun­tem pe un drum bun”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO