Constructii & Imobiliare

Brokerul imobiliar RE/MAX s-a extins cu două unităţi în Capitală şi una în Satu-Mare şi a ajuns la 25 de birouri pe plan local

Brokerul imobiliar RE/MAX s-a extins cu două unităţi...

Autor: Cristina Bellu

13.02.2018, 11:26 162

Compania imobiliară Re/Max va avea, începând din martie, o nouă franciză în Bucureşti, Re/Max Home Connection, reţeaua ajungând astfel la 25 de birouri în toată ţara. Totodată, de la începutul anului au mai fost deschise două birouri, unul în Satu-Mare şi un altul în Capitală.

Re/Max Smart, unitatea operaţională din ianuarie în Satu-Mare, este deţinută de Nicolae Varga şi a presupus până acum o investiţie de aproximativ 5.000 de euro, care va fi completată de costurile cu brandingul biroului.

În prezent, în cadrul Re/Max Smart activează o echipă de cinci persoane, iar fondatorul are în plan recrutarea a 10 agenţi pentru următoarele 6 luni.

Potrivit reprezentantului unităţii, Satu-Mare şi zona învecinată devin tot mai atractive din perspectivă imobiliară, iar asta se reflectă în dinamica şi valoarea tranzacţiilor realizate în ultimul timp în oraş, astfel că preţurile medii de tranzacţionare sunt de 600 euro/mp apartament, 500 euro mp/case şi 45 euro/mp teren.

Majoritatea tranzacţiilor rezidenţiale se situează între 35.000 şi 65.000 de euro. La închiriere, preţul ajunge la 5 euro mp/rezidenţial şi 10 euro/mp pentru spaţii în zone active.

În ceea ce priveşte unitatea Re/Max Magnum din Capitală, intrată în portofoliul de francize al companiei tot la începutul acestui an, aceasta se va orienta către reprezentarea la vânzare a proiectelor imobiliare de la dezvoltatori, potrivit lui Cătălin Cornescu, Broker/Owner Re/Max Magnum.

Re/Max a intermediat anul trecut peste 1.500 de tranzacţii imobiliare, în creştere cu 50% comparativ cu 2016 şi comisioane generate în valoare de peste 2 milioane de euro, în creştere cu cca. 30% faţă de anul precedent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO