Proprietăţi

Bucurestenii vand garsoniere confort 3 la pret de Logan

Clientii nu se ingramadesc sa cumpere astfel de garsoniere confort 3 si din cauza zonelor in care acestea se afla

Clientii nu se ingramadesc sa cumpere astfel de garsoniere confort 3 si din cauza zonelor in care acestea se afla

02.06.2010, 00:00 8701

Scaderea preturilor la locuinte a adus preturile garsonierelorconfort 3 din Bucuresti la nivelul de 7.000-11.000 de euro, bani cucare poate fi cumparat un autoturism Logan nou, reiese dininformatiile de pe site-urile de anunturi imobiliare.

Ce inseamna o garsoniera confort 3?

O suprafata de 16-17 metri patrati, fara bucatarie si cu un grupsanitar de circa doi metri patrati. Unde pot fi gasite acestelocuinte? In zone precum Aparatorii Patriei (Berceni), Rahova,Pieptanari, Pantelimon sau Titan, in zona proiectului Iris ShoppingCenter.

Pe langa spatiul mic, comparabil doar cu cel al camerelor decamin din unele campusuri universitare, un alt motiv pentru carepreturile acestor locuinte au scazut catre nivelul de 500 deeuro/metrul patrat este legat de locatarii din aceste zone.

"De o luna de zile avem la vanzare garsoniera, am avut si acum oora o vizualizare, dar oamenii renunta cand vad zona. Garsonieraeste libera, deoarece si proprietarii aveau ceva probleme cuvecinii", spune Virgil, un agent imobiliar care incearca sa vanda ogarsoniera confort 3 pe bulevardul Pieptanari, etajul doi dinpatru, avand termopane, gresie, faianta si usa metalica. Pretul?8.000 de euro, urgent.

Ce se poate cumpara cu acesti bani? Un autoturism Logan nou,model Preferance, cu motor de 1,6 litri si 90 de cai- putere, cugarantie extinsa pentru 12 luni si airbaguri laterale pentrulocurile din fata.

"Ce poti cumpara la banii astia?", se intreaba oarecumdescumpanit agentul imobiliar. Garsonierele scoase recent lavanzare de catre ANL au preturi de maximum 19.140 de euro, pretcare poate fi redus cu 2% pentru fiecare an in care locuinta a fostfolosita. Dar aceste locuinte pot fi cumparate doar de catrechiriasii care au stat cel putin un an in locuinte, iar acestia nule vor putea instraina timp de cinci ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO