Constructii & Imobiliare

C&W Echinox: Interesul pentru portofoliile de retail a dinamizat piaţa tranzacţiilor de investiţii, aducând un plus de 43% în S1, la 530 mil.euro

C&W Echinox: Interesul pentru portofoliile de retail a...

Autor: Roxana Rosu

17.08.2017, 11:35 297

Piaţa tranzacţiilor de investiţii din România a crescut cu 43% în prima jumătate a acestui an, atingând o valoare de aproximativ 530 de milioane de euro, impulsionată în special de tranzacţiile cu portofolii de retail, potrivit unui studiu realizat de Cushman & Wakefield Echinox.

“Există o evidentă schimbare pozitivă cu privire la interesul investitorilor faţă de activele imobiliare, în special de la începutul anului 2017. Acest fapt va aduce o lichiditate suplimentară în piaţă, dar nu va avea un impact asupra randamentelor pe termen scurt, în condiţiile în care investitorii sunt în continuare foarte atenţi în procesul de selecţie a activelor ţintă.”, a declarat Tim Wilkinson MRICS, Partner, Capital Markets.

Astfel, în primele şase luni au fost înregistrate şase tranzacţii care au implicat portofolii de spaţii comerciale, inclusiv participaţia de 50% achiziţionată de grupul Atterbury la patru centre comerciale Iulius Mall, achiziţiile grupului Mitiska (50% dintr-un portofoliu de opt parcuri comerciale, respectiv un portofoliu format din alte 11 parcuri comerciale), vânzarea ultimelor patru spaţii în care mai funcţionau hipermarketuri Real, vânzarea spaţiilor Praktiker din Ploieşti şi Constanţa, respectiv vânzarea spaţiilor XXL  Megadiscount din Sibiu şi Galaţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO