Constructii & Imobiliare

CA Immo îşi îndreaptă atenţia spre proiectul de 70 mil. euro de la Orhideea: Avem autorizaţie şi începem lucrările în primăvară

Lucrările la cele două turnuri ale proiectului Orhideea Tower ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 70 de milioane de euro.

Lucrările la cele două turnuri ale proiectului Orhideea Tower ar trebui să înceapă în primăvara anului viitor, valoarea investiţiei fiind estimată la circa 70 de milioane de euro.

Autor: Cristi Moga

27.11.2014, 17:06 1320

Grupul austriac CA Immo, care a vândut anul acesta proprietăţi din România de 130-140 de milioane de euro, îşi propune ca din primăvara anului viitor să înceapă lucrările la un proiect de birouri din zona Orhideea, o investiţie de 70 de milioane de euro anunţată de mai mulţi ani.

Austriecii de la CA Immo au terenul de la inter­secţia dintre Splaiul In­de­pendenţei şi Şoseaua Orhideelor, în dreptul pasajului Basarab, la intrarea în campusul universitar Regie, unde inten-ţionau să ridice două turnuri a câte 20 de etaje.

Proiectul a fost ajustat, astfel că turnurile vor avea o structură P+11 şi P+15 etaje şi o suprafaţă închiriabilă de 37.000 de metri pătraţi, faţă de 50.000 de metri pătraţi în planurile iniţiale.

„Orhideea rămâne principala noastră dezvoltare şi sperăm să dema­răm construcţia la începutul anului

vi­i­tor. Avem sprijinul acţionarilor şi discuţii cu chiriaşi care pot determina por-nirea proiectului. În ultimii trei-patru ani am reuşit să avem constant un grad de ocupare de peste 95% pe portofoliul de birouri, le-am câştigat încrederea partenerilor şi este păcat să pierzi chiriaşi de 6.000 - 7.000 de metri pătraţi deoarece nu ai spaţii să le oferi“, a declarat pentru ZF Marian Roman, managing director al CA Immo România.

CA Immo a vândut în acest an parcul logistic Europolis de la marginea Capitalei, spaţiul fostului magazin OBI din Sibiu şi un teren de pe strada Barbu Văcărescu din nordul Bucureştiului, pro­prietăţi cu o valoare de piaţă de peste 130 de milioane de euro, dar care nu se mai potriveau cu strategia gru­pului de a se concentra exclusiv asupra segmentului de birouri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO