Constructii & Imobiliare

Cea mai rapidă tranzacţie a anului: Fraţii Pavăl, proprietarii Dedeman, au cumpărat proiectul de birouri The Bridge din zona Carrefour Orhideea din Bucureşti, tranzacţie evaluată la 200 de milioane de euro. Tranzacţia a fost confirmată de părţile implicate

Cea mai rapidă tranzacţie a anului: Fraţii Pavăl,...

Autor: Cristina Roşca

01.08.2018, 16:36 56438

Dragoş şi Adrian Pavăl, cei doi antreprenori care controlează businessul de bricolaj Dedeman cu afaceri anuale de peste 1 mld. euro, au semnat aseară preluarea proiectului de birouri The Bridge, conform surselor din piaţă. Proiectul de birouri The Bridge, dezvoltat de Forte Partners, este evaluat la 200 de milioane de euro, potrivit surselor ZF.

Fraţii Pavăl nu se află la prima negociere pe piaţa imobiliară, ei purtând discuţii cu mai multe companii. Cel mai aproape au fost să preia birourile israelienilor de la AFI, însă deal-ul a picat pe final din cauza unor neînţelegeri.

Proiectul The Bridge, care cuprinde trei faze şi va avea o suprafaţă de aproximativ 80.000 mp, va fi preluat de către grupul Dedeman. Prima faza a fost închiriată integral către chiriaşi precum BCR şi IBM, a doua fază se află în construcţie şi a fost preînchiriată către UPC, Schlumberger şi Medicover, iar faza a treia se află în stadiul de pregătire.

”Această tranzacţie marchează un moment de referinţă pentru piaţa imobiliară locală, dar şi pentru economia românească. Am arătat că un dezvoltator român poate concura cu marile grupuri internaţionale pe o piaţă foarte dinamică şi că poate încheia tranzacţii de anvergură”, a declarat Geo Mărgescu, CEO şi co-fondator Forte Partners.

”Proiectul The Bridge este unul dintre cele mai atractive de pe piaţa de real estate şi achiziţia lui va consolida activitatea grupului Dedeman. Sperăm să marcăm un nou început pentru antreprenorii români, care să aducă mai multă încredere în dezvoltarea şi achiziţionarea de proiecte de anvergură”, a declarat Dragoş Pavăl, CEO Dedeman.

Grupul Dedeman, cu o cifră de afaceri în 2017 de peste 1,37 miliarde de euro, este deţinut de fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, cei mai puternici antreprenori români. Dedeman este cel mai mare angajator român, cu peste 10.000 de angajaţi, având cea mai întinsă reţea de comerţ cu amănuntul, ce cuprinde 48 de magazine de bricolaj, două centre logistice şi parc auto propriu. Recent, Grupul Dedeman a preluat o participaţie de peste 50%  din producătorul de cărămizi Cemacon din Cluj-Napoca. Tranzacţia a inclus companiile Cemacon SA şi Cemacon Real Estate.

Forte Partners, fondat în 2014, este unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari de pe piaţă. Compania a dezvoltat până în prezent un portofoliu de proiecte în valoare de peste 300 de milioane de euro, atât în sectorul de birouri, cât şi în cel rezidenţial.

Forte Partners a dezvoltat clădirile de birouri Ştefan cel Mare Building, Nova Building şi The Bridge 1, precum şi proiectul rezidenţial Londra 27 şi are în derulare proiectele The Bridge 2, Calderon 80 şi Aviaţiei Park. Proiectele Forte Partners au primit recunoaştere naţională şi internaţională pentru calitatea arhitecturii - Londra 27 a obţinut premiul ”Arhitectura locuinţei” la Anuala de  Arhitectură 2017, iar Ştefan cel Mare Building a primit The American Architecture Prize 2017 şi Best Small Office Development of the Year.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO