Constructii & Imobiliare

Cehii de la P3 au închiriat un depozit de 14.000 mp către compania de logistică E van Wijk şi vor să mai livreze două clădiri până la finalul anului. „Vrem să creăm cel mai important hub logistic din zona Bucureştiului”

Sînziana Pardhan, country head al P3 România

Sînziana Pardhan, country head al P3 România

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.11.2017, 15:41 209

Dezvoltatorul de spaţii logistice P3 Logistic Parks a închiriat un depozit de 13.900 de metri pătraţi către compania de logistică E van Wijk. Spaţiul include şi 400 de metri pătraţi de birouri.

„Modelul de business al P3 este diferit de multe altele din acest sector, pentru că nu căutăm câştiguri rapide prin construcţie şi vânzare, ci achiziţionăm şi dezvoltăm proprietăţi pe care să le adăugăm în propriul portofoliu pe termen lung”, spune Sînziana Pardhan, country head al P3 România.

În depozitul de pe şoseaua de centură a Bucureştiului vor lucra 40 de oameni, care se vor ocupa de distribuţia a 15.000 de paleţi în medie pe lună. Capacitatea de depozitare este de 18.000 de paleţi.

Logistic E van Wijk este un furnizor european de servicii integrate de transport şi logistică, cu o experienţă de 25 de ani în România. E Van Wijk se concentrează pe clienţi din diferite industrii, cum ar fi electronice, alimente, retail, agro-business, marketing, construcţii şi altele. Angajaţii companiei manevrează, preiau, împachetează şi înfoliază paleţii cu produse, pe care apoi le transportă la clienţi.

În România, compania are 400 de angajaţi, 185 de camioane şi 20.000 de metri pătraţi de spaţiu de depozitare în Bucureşti, Cluj-Napoca şi Arad.

„Depozitul 6 este încă un pas în implementarea planurilor noastre ambiţioase de expansiune în România. Alte două clădiri vor fi livrate până la finalul acestui an. Scopul nostru este de a crea cel mai important hub logistic din zona Bucureştiului”, spune Sînziana Pardhan, country head al P3 România.

Prin livrarea acestui proiect, P3 a ajuns la un total de 319.000 de metri pătraţi în 12 depozite din parcul P3 Bucharest, situat la 13 km de Bucureşti. Până la finalul anului, P3 va livra două noi clădiri în parcul P3 Bucharest şi vrea să se extindă atât în Bucureşti, cât şi în partea centrală şi de vest a ţării.

Parcul logistic de lângă Bucureşti a fost achiziţionat de P3 de la CA Immobilien Anlagen AG la începutul anului 2015.

În 2016, P3 a închiriat 1,26 milioane de metri pătraţi, în creştere faţă de 822.000 de metri pătraţi în 2015. Principalii chiriaşi ai P3 sunt Altex, Carrefour şi eMag.

P3 este deţinut de către GIC, Fondul Suveran al statului Singapore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO