Cel mai bun an pe piaţa locală a spaţiilor industriale şi logistice – 460.000 mp tranzacţionaţi în 2016

23 ian 2017 Autor: Alina-Elena Vasiliu

Cererea brută de spaţii industriale şi de logistică a ajuns la 460.000 de metri pătraţi în 2016, în creştere cu 50%, înregistrând cel mai ridicat nivel din istoria pieţei de profil din România, arată un raport realizat de compania de consultanţă imobiliară JLL.

Creşterea a avut la bază consumul, ţinând cont că 40% din totalul cererii a venit din partea companiilor de retail şi e-commerce, în timp ce Bucureştiul a contribuit cu 65% la total.

Retailerii au închiriat anul trecut spaţii logistice de aproape 186.000 de metri pătraţi, extinderea activităţii de logistică a acestora venind în contextul creşterii continue a reţelelor de magazine pe care le operează. Companiile de logistică şi de producţie au tranzacţionat aproximativ 140.000 de metri pătraţi, respectiv o treime din cererea totală, în timp ce producătorii din domeniul auto au încheiat contracte de circa 72.000 de metri pătraţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
piata
, spatii industriale
, tranzactionare
, crestere
, cerere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide