Proprietăţi

Cel mai înalt turn din Bucureşti se înalţă cu un etaj la zece zile. Din septembrie au fost ridicate cinci din cele 36 de etaje. Vezi FOTO

Cel mai înalt turn din Bucureşti se înalţă cu un etaj la zece zile. Din septembrie au fost ridicate cinci din cele 36 de etaje. Vezi FOTO

Foto: Silviu Matei

Autor: Cristi Moga

31.10.2011, 18:39 6923

Toamna blândă a ţinut cu dezvoltatorii şi constructorul celui mai înalt turn de birouri din Bucureşti, Sky Tower de lângă staţia de metrou Aurel Vlaicu, astfel că în mai puţin de două luni au fost ridicate cinci din cele 36 de etaje ale imobilului, în care ar urma să îşi mute sediul banca austriacă Raiffeisen.

Dacă ritmul de realizare a structurii se va menţine, până la sfârşitul anului viitor aceasta va fi gata, iar în 2013 imobilul ar putea fi dat în folosinţă.

Care era stadiul lucrărilor la jumătatea lunii septembrie

Clădirea este dezvoltată de către grupul austriac Raiffeisen Evolution, în timp ce antreprenorul general este tot o firmă austriacă - Strabag.

Cu 36 de etaje şi o înălţime de 137 de metri, Sky Tower ar urma să devină un reper al Capitalei, în condiţiile în care cele mai înalte clădiri existente în oraş au circa 24 de etaje şi în jur de 100 de metri. Pe măsură ce numărul de etaje ridicate va creşte, lucrările vor deveni mai dificil de realizat.

Sky Tower este dezvoltat într-o zonă în care deja au fost ridicate mai multe proiecte noi de birouri, precum Lakeview, Nusco Tower sau Floreasca Business Park, dar Sky Tower ar urma să domine zona, fiind situat chiar în mijlocul acestor clădiri, între Calea Floreasca şi bulevardul Barbu Văcărescu.

Raiffeisen Evolution are pe acelaşi teren şi o zonă destinată construirii unui mall, dar lucrările nu par a fi început deocamdată. În 2008 întregul complex, format din mall şi turnul de birouri, era estimat la un cost de 250 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO