Constructii & Imobiliare

Cluj: Proiect de 25 mil. euro pentru amenajarea râului Someşul Mic

Cluj: Proiect de 25 mil. euro pentru amenajarea râului...

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2014, 17:03 850

Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, implementează un proiect de 25 mil. euro, din care 12 mil. euro sunt fonduri europene, iar 13 mil. euro finanţare de la bugetul de stat, pentru amenajarea râului Someşul Mic, în vederea reducerii gradului de risc la inundaţii. În acest moment se lucrează în amonte şi aval de aeroportul internaţional Avram Iancu din Cluj. Proiectul prevede lucrări de regularizare (amenajare) şi consolidare a malurilor Someşului Mic (4,1 km), îndiguire Someşul Mic (4,5 km), respectiv lucrări de amenajare a afluenţilor (3,8 km).

Proiectul ’’Amenajarea râului Someşul Mic în municipiul Cluj-Napoca” este finanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial Mediu, Axa Prioritară 5 “Implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc”, Domeniul major de intervenţie 1 -  Protecţia împotriva inundaţiilor.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO