Constructii & Imobiliare

Colliers International i-a consiliat pe slovenii de la Studio Moderna în relocarea birourilor în parcul de business Sema Office

Colliers International i-a consiliat pe slovenii de la...

Autor: Cristina Bellu

06.11.2017, 11:22 223

Studio Moderna, cel mai mare retailer omnichannel cu origini slovene din zona ECE şi deţinător al brandurilor Dormeo, Delimano, Walkmaxx, Wellneo, Top Shop, Rovus şi Live Active, a închiriat un spaţiu de birouri de 2.500 de metri pătraţi la parterul clădirii Paris, din parcul de afaceri Sema Office, dezvoltat şi administrat de River Development.

Compania îşi va muta sediul în primul trimestru al anului viitor, fiind consiliată în procesul de relocare de firma de consultanţă imobiliară Colliers International.

Studio Moderna a deschis primele birouri în pe piaţa locală în 2003. În prezent, compania numără peste 850 de angajaţi la nivel naţional.

“Echipa Studio Moderna din România a crescut semnificativ în ultimii ani, iar tendinţa este una similară pentru perioada următoare”, a explicat Zoltan Pilecki, Managing Director Studio Moderna România.

„Relocarea birourilor a fost un pas natural în procesul de expansiune, ţinând cont de dezvoltarea brandurilor din portofoliul nostru. (...) În procesul de găsire a noilor birouri, recomandările şi expertiza consultanţilor Colliers International ne-au ajutat să luăm cele mai bune decizii în funcţie de criteriile noastre.”

Pe lângă Studio Moderna, Mega Image şi Praktier îşi vor multa la rândul lor sediul în parcul de afaceri Sema Office. Acesta include trei clădiri de birouri aflate în faze diferite de construcţie: Bruxelles, Paris şi Berlin. Clădirile sunt situate în zona de vest a Capitalei, pe Splaiul Independenţei, în apropierea staţiei de metrou Petrache Poenaru. Zona oferă o gamă largă de facilităţi, de la restaurante şi magazine la centre sportive: centru fitness, club tenis de masă, club de sqash.

Potrivit datelor Colliers International, zona Centru-Vest şi cea a Bulevardului Expoziţiei se vor dezvolta în mod accelerat.

Cele două zone au un potenţial ridicat pentru dezvoltatori graţie conectivităţii bune, precum şi a terenurilor importante care pot susţine proiecte viitoare, şi vor concentra o mare parte a suprafeţelor nou-construite de birouri în următorii ani.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO