Constructii & Imobiliare

Compania japoneză Roki a închiriat 5.500 mp în centrul logistic din Arad al dezvoltatorului CTP

Compania japoneză Roki a închiriat 5.500 mp în centrul...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.02.2017, 12:40 1437

Dezvoltatorul de spaţii logistice CTP a închiriat un spaţiu de 5.500 de metri pătraţi în incinta CTPark din Arad companiei japoneze Roki, specializată în fabricarea de filtre pentru industria auto. Spaţiul va cuprinde o unitate de producţie şi zone de birouri. Acesta este primul centru de productie al grupului în Europa, pentru deservirea clienţilor europeni ai companiei.

Într-o primă etapă, pe lotul închiriat pentru o perioadă de cinci ani, cu posibilităţi de prelungire, vor lucra 50 de oameni, iar numărul se va dubla în 2019. Utilarea unităţii se va încheia la sfârşitul lui 2017, producţia de serie urmând să înceapă în 2018.

“Acest proiect face parte din politica de extindere a companiei în regiunea Europei, motiv pentru care CTP a oferit spaţii cu posibilităţi de expansiune. De asemenea, poziţia este strategică : CTPark Arad este situat în vestul României, cu acces direct la autostrada A1 şi la viitoarea autostradă Bucureşti – Timişoara – Arad – Nădlac, care alcătuiesc coridorul IV de transport paneuropean, care leagă Europa de Vest cu Europa de Sud-Est”, spune Ana Dumitrache, country head CTP România.

Roki s-a extins în 22 de amplasamente cu 15 centre de producţie în 12 ţări, cum ar fi Japonia, China, India, Thailanda, Indonezia, Statele Unite ale Americii, Mexic, acoperind Asia, America de Nord şi Europa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO