Constructii & Imobiliare

Concurenţa analizează tranzacţia prin care Teraplast a preluat controlul asupra companiei Politub

Concurenţa analizează tranzacţia prin care Teraplast a...

Autor: Cristina Bellu

21.08.2017, 12:02 277

Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia prin care Grupul Teraplast a preluat controlul asupra firmei Politub, după ce a achiziţionat la începutul lunii august 50% din acţiunile producătorului de ţevi de apă şi gaz de la compania franceză Socotub şi şi-a majorat astfel participaţia la 99,99%.

“Consiliul Concurenţei va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.”, precizează Consiliul Concurenţei.

Până la momentul semnării contractului, Teraplast deţinea 50% din acţiunile Politub SA, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata tevilor de apa si gaz.

Politub produce tuburi si tevi PE pentru retelele de transport si distributie a apei, gazelor naturale, dar si pentru telecomunicatii, canalizari sau irigatii. Firma produce de asemenea fitinguri din segmente de tevi PE si tuburi din polietilena cu pereti structurati (tevi corugate). Fabrica de tevi polietilena (Politub) are o capacitate anuală de producţie de peste 10.000 tone şi este localizată în Parcul Industrial Teraplast Bistriţa.

Grupul Teraplast are o cifră de afaceri anuală de peste 400 de milioane de lei, iar portofoliul este structurat pe şapte linii de business: Instalaţii & Amenajări, Profile tâmplărie, Granule, Panouri termoizolante, Structuri metalice zincate, Tamplărie termoizolantă şi Ţiglă metalică.

Compania-mama Teraplast este lider de piata pe segmentele de canalizari exterioare si granule, si este al doilea jucator de pe piata de canalizari interioare.

Subsidiara TeraSteel este al doilea jucator de pe piata de panouri sandwich si liderul pietei de structuri metalice zincate.

In acelasi timp, compania Depaco SRL, detinuta in proportie de 60% de Teraplast, este al doilea producator de tigla metalica de pe piata din Romania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO