Proprietăţi

Construcţia de locuinţe nu-şi revine: în Bucureşti au fost finalizate doar opt case pe zi în primul trimestru

Construcţia de locuinţe nu-şi revine: în Bucureşti au fost finalizate doar opt case pe zi în primul trimestru

Autor: Cristi Moga

06.06.2012, 12:06 475

Numărul de locuinţe finalizate în primul trimestru al acestui an a scăzut cu încă 11%, livrările ajungând la 6.862 de unităţi la nivel naţional, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică, iar în regiunea Bucureşti-Ilfov declinul a fost chiar mai accentuat, de 26%, până la 754 de locuinţe finalizate, adică o medie de doar opt unităţi zilnic.

Într-adevăr, primele trei luni ale anului nu au fost favorabile construcţiei de locuinţe, dar în mod normal pe timpul iernii oricum se lucrează mai mult la finisajele interioare, a căror evoluţie este mai puţin influenţată de condiţiile meteo.

Cel mai bun trimestru pentru piaţa locuinţelor a fost în anul 2008, când au fost finalizate 10.901 de noi unităţi locative, nivel faţă de care scăderea din 2012 este de 37%. Livrările din 2012 au fost însă mai mari decât cele din 2006, când au fost finalizate doar 4.924 de locuinţe pe piaţa locală.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO