Constructii & Imobiliare

Constructorul Delta ACM 93, cu lucrări în Gabon şi Austria, vede afaceri de peste 450 mil. lei

Constructorul Delta ACM 93, cu lucrări în Gabon şi...

Autor: Andreea Neferu

29.01.2015, 00:06 1568
Constructorul bucureştean Delta ACM 93, controlat de omul de afaceri Florea Diaconu, estimează pentru anul acesta o cifră de afaceri similară celei înre­gistrate în 2014, de circa 450 mil. lei (100-105 mil. euro).
 
„În 2015 sperăm să păs­trăm linia de anul trecut (în ma­terie de cifră de afaceri şi pro­fitabilitate – n.red.). În 2014, am avut o profita­bi­li­ta­te de 7-8%. Anul trecut a fost dificil din cauza sin­co­pe­lor cu încasările“, spune Florea Diaconu.
 
Delta ACM 93 este una dintre firmele locale care au mizat în ultimii ani pe extinderea în străinătate, în con­tex­tul în care piaţa locală a construcţiilor a în­re­gistrat un declin de circa 45% pe timp de criză, iar proiec­tele noi, fie de stat sau private, au fost din ce în ce mai puţine. După ce compania şi-a adjudecat proiecte în ţări din Orien­tul Mijlociu şi din Africa, compania a decis anul tre­cut să înfiinţeze subsidiare în Austria şi Ger­ma­nia, prin care să intre în domeniul construcţiei de case pa­si­ve, cu consum redus de energie. „În Austria am în­ce­put lucrări relativ mici, de sub 5 milioane de euro. Austria e o piaţă cu reguli bine puse la punct şi trebuie să le înveţi bine, altfel rişti să faci greşeli“, afirmă Diaconu.
 
Un proiect extern câştigat de Delta ACM 93 este în Irak, în zona kurdă, unde compania construieşte o lucrare de infrastructură (o intersecţie) pentru circa 10-15 mil. dolari (7,4 – 11,1 mil. euro). Deocamdată însă lu­cră­rile stagnează din cauza faptului că nu au mai fost alo­caţi bani pentru proiect de către stat. De asemenea, Delta ACM 93 a mai câştigat în 2012 în Republica Mol­dova un contract pentru realizarea unor dumuri în Chi­şinău, a cărui valoare se ridică la circa 6 mil. euro, iar în 2013 şi-a adjudecat un con­tract de circa 10 mil. euro în Gabon, pentru reali­zarea infrastructurii (străzi şi ca­na­li­za­re) în cadrul unui cartier de locuinţe. Totodată, în Al­ge­ria, Delta ACM 93 va construi 2.750 de locuinţe pentru circa 70 de milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO