Constructii & Imobiliare

Constructorul Petrom City vinde active de 7 milioane de euro după ce a intrat în insolvenţă

Alpine a construit sediul Petrom City din Bucureşti, de 130 mil. euro, care are o suprafaţă de 100.000 mp, din care 70.000 de metri pătraţi de birouri

Alpine a construit sediul Petrom City din Bucureşti, de 130 mil. euro, care are o suprafaţă de 100.000 mp, din care 70.000 de metri pătraţi de birouri

Autor: Andreea Neferu

24.03.2015, 00:06 683
Casa de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al constructorului Alpine SA, a scos la vânzare active cu un preţ de pornire de 7 milioane de euro ale companiei austriece aflate în insolvenţă la nivel local.
 
Printre activele care vor fi scoase la vânzare mâine se numără terenuri cu construcţii în Mogoşoaia, Chiajna şi Timişoara, o staţie de asfalt, utilaje de construcţii, camioane sau containere, potrivit informaţiilor care apar pe site-ul Casei de Insolvenţă Transilvania.
 
Alpine SA, care până în 2012 era unul dintre cei mai mari constructori locali, realizând de la autostrăzi până la mari clădiri de birouri, a intrat în insolvenţă în toamna anului 2013, la doar câteva luni după ce grupul-mamă Alpine din Austria a intrat în faliment, pentru că nu mai putea face faţă datoriilor.
 
Alpine a înregistrat în 2012, ultimul an în care pe plan local austriecii nu au întâmpinat probleme, afaceri de circa 115 milioane de euro cu circa 440 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai activi constructori străini pe plan local.
 
Alpine a construit sediul Petrom City din Bucureşti, de 130 de milioane de euro, care are o suprafaţă de 100.000 de metri pătraţi, din care 70.000 de metri pătraţi de birouri.
 
De asemenea, Alpine lucra în momentul în care a intrat în insolvenţă la lotul al doilea al autostrăzii Nădlac - Arad, precum şi la centura Braşovului, însă aceste două contracte au fost reziliate de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) în toamna lui 2013. La momentul intrării în insolvenţă, Alpine era antreprenor general şi al proiectului de birouri Hermes Business Campus din Pipera, dar dezvoltatorii acestui proiect, belgienii de la Atenor, au decis să continue lucrările cu firma Octagon după falimentul companiei austriece.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO