Constructii & Imobiliare

Crosspoint se asociază cu Savills pentru a coordona de la Bucureşti expansiunea în Europa Centrală şi de Est

Crosspoint se asociază cu Savills pentru a coordona de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.07.2017, 17:15 495

Brokerul din real-estate Crosspoint a încheiat un acord de cooperare cu Savills, unul dintre cei mai mari brokeri imobiliari de la Londra, ca să îl repre­zinte pentru expansiunea pe piaţa Europei Centrale şi de Est.

Crosspoint Real Estate a fost fondată în 2005 şi oferă consultanţă pentru companii din pieţele de capital interesate de închiriere.

Ziarul Financiar a scris la sfârşitul lunii trecute că Savills discută o asociere pentru România cu Crosspoint.

Crosspoint s-a ocupat de brokeraj imobiliar şi investment banking avân­du-i ca parteneri pe Codrin Matei, Mihai Dumitrescu şi Ovidiu Chiorean.

Ovidiu Chiorean, un fost bancher, a plecat din firmă lăsându-i pe Codrin Matei şi Mihai Dumitrescu să se ocupe de real-estate. În ultimul timp cei doi au adus-o în firmă pe Simona Buta pe partea de marketing şi operaţiuni.

Pe piaţa românească de birouri, logistică, terenuri, managementul clădirilor activează cei mai mari borkeri imobiliari din lume începând cu Colliers, JLL, Cushman&Wakefield, DTZ, CBRE, Knight Frank, BNP Paribas Real-Estate.

După căderea din primii ani de criză, piaţa de clădiri de birouri şi-a revenit spectaculos, cererea ajungând mai mare decât oferta, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru marile oraşe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO