Constructii & Imobiliare

Cu active de 1,5 mld. euro şi venituri de 87 de milioane de euro, NEPI a devenit cel mai mare jucător din imobiliare

Cel mai mare pariu imobiliar al lui Martin Slabbert îl reprezintă proiectul Mega Mall de 165 de milioane de euro din Pantelimon, a cărui deschidere este programată în primăvara acestui an.

Cel mai mare pariu imobiliar al lui Martin Slabbert îl reprezintă proiectul Mega Mall de 165 de milioane de euro din Pantelimon, a cărui deschidere este programată în primăvara acestui an.

Autor: Cristi Moga

12.02.2015, 00:07 588

NEPI i-a depăşit pe austriecii de la Immofinanz, care au în România active de aproape 1 mld. euro şi au fost în ultimul deceniu cel mai important jucător din imobiliare.

Fondul de investiţii NEPI, condus de sud-africanul Martin Slabbert, a de­ve­nit la sfârşitul anului trecut cel mai mare jucă­tor din piaţa imobiliară locală, după ce activele grupului au ajuns la 1,544 mld. euro, în creştere cu 48%, în timp ce veniturile din chirii şi exploa­tare s-au ri­dicat la 87 mil. euro, plus 57%.

NEPI este o afacere fondată în 2007 de Slabbert, un fost consultant al De­loitte, iar grupul a investit prepon­derent pe piaţa locală, deşi în ultimii ani au fost realizate câteva achiziţii şi în Serbia şi Slovacia.

Grupul a crescut accelerat în ultimii ani prin dezvoltări şi achiziţii succesive şi a ajuns să controleze în România zece centre comerciale şi patru proiecte mari de birouri situate în Bucureşti (Floreasca BP şi Lakeview), Timişoara şi Cluj. Portofoliul NEPI continuă să crească, astfel că valoarea investiţiilor în curs este estimată la 547 de milioane de euro, sumă din care 176 de milioane de euro au fost cheltuiţi până la finalul anului trecut.

NEPI a reuşit să se dezvolte prin majorări succesive de capital derulate în special pe bursa de la Johannesburg, astfel că gradul de îndatorare al grupului este de circa 20%.

Din rezultatele prezentate ieri de NEPI reiese că şi 2015 va fi un an de dezvoltare, astfel că în primăvara acestui an este programată deschiderea centrului comercial Mega Mall din cartierul bucureştean Pantelimon, un proiect cu o suprafaţă închiriabilă de 72.000 de metri pătraţi ce implică o investiţie de aproximativ 165 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO