Constructii & Imobiliare

Cum arată Openville, proiectul de 220 mil. euro al lui Iulian Dascălu din Timişoara. VIDEO

Autor: Alina-Elena Vasiliu

18.01.2017, 13:14 6029

Lucrările la ansamblul multifuncţional Openville pe care omul de afaceri Iulian Dascălu îl construieşte în Timişoara continua, după cum se observă dintr-o filmare făcută publică de reprezentanţii proiectului.

Investiţia totală se ridică la 220 de milioane de euro pentru întregul ansamblu, care va avea la final 594.000 de metri pătraţi. După terminarea proiectului, Openville va cuprinde şapte clădiri de birouri cu o suprafaţă totală închiriabilă de 130.000 de metri pătraţi şi 65.000 de metri pătraţi de spaţii de retail. Din complex, vor face parte şi patru săli pentru evenimente, cu o capacitate de 2.500 de persoane, cel mai mare parc suspendat din România, de 55.000 de metri pătraţi, şi peste 4.000 de locuri de parcare. Openville va avea, printre alte facilităţi, staţii de alimentare pentru autovehiculele de tip hibrid sau electrice şi locuri pentru biciclete.

Construcţia proiectului din Timişoara a început în septembrie 2015, cu lucrările la UBC 2, clădire cu o suprafaţă de 18.000 de metri pătraţi şi 11 etaje. Aceasta a fost finalizată la sfârşitul anului trecut, printre chiriaşi regăsindu-se Ness Software Engineering Services, policlinica Regina Maria şi Autoliv România.

Iulian Dascălu, unul dintre cei mai importanţi jucători din piaţa de malluri după veniturile încasate, mai deţine şi proiectul Palas Iaşi, un ansamblu funcţional asemănător complexului Openville, cu şase clădiri finalizate.

Grupul Iulius a dezvoltat la nivel naţional brandul United Business Center, care include aproximativ 80.000 de metri pătraţi de birouri clasa A în operare la Iaşi şi Cluj-Napoca, după cum au spus anterior reprezentanţii Iulius Management Center.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO