Constructii & Imobiliare

Cum creşti productivitatea angajaţilor? Clujenii au găsit soluţie: Eco nu mai este un concept care se aplică doar la alimente, ci mai nou, s-a extins şi la arhitectură

Cum creşti productivitatea angajaţilor? Clujenii au...

Autor: Florin Casota

04.06.2017, 09:58 1425

Deşi ar prefera să lucreze în natură, cei mai mulţi angajaţi nu au de ales şi stau închişi în birouri. Dar arhitecţi şi dezvoltatori imobiliari s-au gândit la o soluţie: includerea elementelor naturale în mediul de lucru. Cercetătorii de la Universitatea Cardiff au descoperit că angajaţii care lucrează într-un spaţiu de lucru cu elemente naturale sunt cu 15% mai productivi decât ceilalţi.

Altfel spus, angajatorii câştigă trei zile de muncă pe lună pentru fiecare angajat.

Novis Plaza este o clădire de birouri din Cluj-Napoca dezvoltată pe principiul biologic. Iată că eco nu mai este un concept care se aplică doar la alimente, ci, mai nou, s-a extins şi la arhitectură. 

Numeroase studii arată că senzaţia de bine se traduce printr-o productivitate mai mare a angajaţilor. Această stare poate fi recreată şi la locul de muncă printr-un birou bine organizat, realizat cu un design care face o conexiune puternică între spaţiul de lucru şi natură.

Transilvania Construcţii este proprietar, administrator şi dezvoltator de proprietăţi industriale din Cluj-Napoca; compania este cea care recent a finalizat clădirea de birouri Novis Plaza, respectând principiile designului ecologic.

Citiţi continuarea în revista Business Magazin

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO