Constructii & Imobiliare

De unde au avut fraţii Pavăl bani să cumpere clădirile de birouri AFI Park în cea mai mare tranzacţie de birouri

De unde au avut fraţii Pavăl bani să cumpere...

Autor: Bogdan Alecu

11.06.2017, 19:18 2905

Compania Dedeman, cel mai mare business antreprenorial românesc, cu afaceri de 1,17 miliarde de euro în 2016 şi o reţea formată din 45 de magazine de bricolaj, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 160 de milioane de euro, în creştere cu 27% faţă de anul anterior, potrivit datelor Ministerului Finanţelor. Profitul net este similar cu valoarea de achiziţie a clădirilor de birouri AFI Park – tranzacţie evaluată la 164,5 mil. euro.

Dragoş Pavăl, antreprenorul care controlează reţeaua de bricolaj Dedeman, cel mai mare business românesc, ar putea semna cu israelienii de la Africa Israel pentru achiziţia clădirilor de birouri AFI Park 1-5 de lângă mallul AFI Palace Cotroceni pentru aproape 164 mil. euro, în cea mai mare tranzacţie realizată vreodată pe piaţa românească de birouri. Intrarea lui Dragoş Pavăl pe acest sector ar marca apariţia unui nou mare jucător pe piaţa de office dominată în principal de companii străine.

Dedeman a intrat în „clubul” miliardarilor, depăşind deja pragul de un miliard de euro business pe piaţa locală, consolidându-şi astfel poziţia atât la nivel naţional, cât şi regional, fiind inclusiv unul dintre cei mai mari jucători din bricolaj la nivelul Europei de Est.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO