Constructii & Imobiliare

Desant de hipermarketuri în Bucureşti: 11 magazine noi în următorii doi ani. Opt sunt deja în construcţie

Desant de hipermarketuri în Bucureşti: 11 magazine noi...

Autor: Cristi Moga

19.05.2014, 00:08 1047

În Bucureşti au fost construite până în prezent 25 de hipermarketuri operate de reţelele Carrefour, Auchan, Kaufland şi Cora. În următorii doi ani numărul acestora ar putea ajunge la 36 sau chiar 40 de unităţi, ca urmare a proiectelor de malluri şi centre comerciale anunţate de jucătorii prezenţi.

Reţelele de hipermarketuri îşi continuă planurile de expansiune în Bucureşti, iar până la sfârşitul anului 2016 vor ajunge să opereze cel puţin 36 de magazine de mari dimensiuni, faţă de 25 în prezent, potrivit unei analize a ZF care ia în calcul proiectele comerciale anunţate în oraş, dar şi nivelul de activitate de pe şantiere.

Cei mai activi jucători din sector vor fi în următorii ani germanii de la Kaufland şi francezii de la Carrefour, în timp ce grupul Auchan se concentrează în prezent pe doar două proiecte, unu în Braşov şi unu în Bucureşti, după ce şi-a pus sigla în ultimul an pe patru hipermarketuri din Capitală care au însemnat ieşirea reţelei Real de pe piaţa din Bucu­reşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO