Constructii & Imobiliare

Dezvoltatorul imobiliar Impact a cumpărat un teren de 23.000 mp în zona Expoziţiei, într-o tranzacţie de 10,5 mil. euro, pentru a construi un ansamblu rezidenţial

Dezvoltatorul imobiliar Impact a cumpărat un teren de...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

17.07.2017, 19:21 1853

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, a cumpărat un teren de 23.000 de metri pătraţi de la Bluerose Ro Corporation, într-o tranzacţie de 10,5 milioane de euro plus TVA. Achiziţia a avut loc prin intermediul firmei Bergamot Development, în care Impact deţine 99% din acţiuni.

„Bergamot Developments SRL a încheiat cu Bluerose Ro Corporation SRL contractul de vânzare (...) prin care Bergamot Developments SRL a achiziţionat terenul în suprafaţă de 22.982 mp situat în Bucureşti, sector 1, str. Clăbucet nr. 68, în scopul dezvoltării unui ansamblu rezidenţial de aproximativ 63.000 mp construiţi. Preţul de achiziţie a fost de 10.571.721 euro plus TVA”, se arată în anunţul publicat de Impact pe Bursa de Valori Bucureşti.

Bergamot Developments a fost înfiinţată de Impact Developer & Contractor în luna iunie, având ca obiect principal dezvoltarea imobiliară. La acea vreme, compania a anunţat doar că va dezvolta un ansamblu rezidenţial pe un teren din Capitală, fără a oferi informaţii despre zona în care este situat sau despre tranzacţie.

Sursa de finanţare pentru achiziţia terenului este o emisiune de obligaţiuni de 12 milioane de euro cu scadenţa la patru ani şi jumătate şi o dobândă fixă de 6% pe an.

Pe 10 iulie Impact a oferit în vederea subscrierii 120 de obligaţiuni la purtător de seria A, fiecare având o valoare nominală de 100.000 de euro emise către două fonduri de investiţii administrate de Credit Value Investments, care au acceptat astfel oferta.

Credit Value Investments este o companie financiară din Polonia care administrează active de circa 1 mld. euro, potrivit informaţiilor de pe site.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO