Constructii & Imobiliare

Divizia imobiliară a Inter Ikea începe construcţia unui nou proiect de birouri în zona Orhideea şi vrea să fie gata în a doua jumătate din 2018

Divizia imobiliară a Inter Ikea începe construcţia...

Autor: Cristina Roşca

08.06.2016, 11:23 1251

Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad, care con­tro­lează reţeaua IKEA, începe construcţia proiectului de birouri Business Garden Bucharest din zona Orhideea din Capitală. Proiectul va cuprinde trei clădiri cu o suprafaţă totală de 41.000 mp ce include birourile clasa A şi zonele comerciale de la parterul clădirilor.

Compania austriacă PORR Construct este antreprenorul general al proiectului iar punerea în funcţiune  a acestuia este planificată pentru a doua jumătate a anului 2018.

Business Garden Bucharest este amplasat în sectorul 6, pe Calea Plevnei nr. 159 – zona

Orhideea, în vecinătatea galeriei comerciale Carrefour Orhideea. În apropiere se află staţiile de metrou Basarab şi Grozăveşti. Ansamblul cuprinde o clădire de birouri de 21.000 mp plus alte două a câte 10.000 mp suprafaţă închiriabilă fiecare. Terenul pe care se construieşte proiectul, a fost achiziţionat de Vastint în 2011 de la producătorul de materiale de construcţii Baduc.

„(…) operaţiunile Vastint România iau avânt cu 70.000 m2 de spaţii de birouri centrale, în construcţie în două proiecte importante în acelaşi timp“, afirmăAntoniu Panait, director general al Vastint România.

Vastint mai construieşte un alt proiect de birouri în zona Timpuri Noi şi recent a cumpărat un teren de 48 ha în zona Siseşti din sectorul 1.

Zona Orhideea de lângă Pasajul Basarab din Capitală se conturează din ce în ce mai mult ca viitor pol de birouri al oraşului, urmând să găzduiască mai multe proiecte de office ale unor investitori străini, dar şi români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO