Constructii & Imobiliare

Divizia imobiliară a miliardarului care deţine IKEA estimează că va termina în 2017 lucrările la primele două clădiri de birouri de la Timpuri Noi

Divizia imobiliară a miliardarului care deţine IKEA...
08.11.2015, 14:29 713

Vastint România, divizia imobiliară a grupului Inter IKEA controlat de miliardarul suedez Ingvar Kamprad, vrea să finalizeze în primul semestru al anului 2017 prima fază a proiectului imobiliar pe care îl are în construcţie pe fosta platformă industrială Timpuri Noi din Capitală.

“Prima fază a proiectului include două clădiri de birouri cu circa 30.000 de metri pătraţi suprafaţă închiriabilă şi 3.000 de metri pătraţi de spaţii comerciale. Avem discuţii privind închirierea spaţiilor, dar deocamdată nu am semnat niciun contract”, afirmă Antoniu Panait, director general Vastint România.

Potrivit informaţiilor ZF, investiţia în cele două clădiri se ridică la circa 50 de milioane de euro, inclusiv costul terenului.

În a doua fază a proiectului, Vastint va construi o a treia clădire de birouri, cu circa 20.000 de metri pătraţi, iar compania vrea să realizeze pe terenul de la Timpuri Noi şi un proiect rezidenţial. “Deocamdată nu am decis când vor începe lucrările pentru următoarele faze ale proiectului. Decizia se va lua în funcţie de condiţiile de piaţă”, mai spune Panait.

Vastint a cumpărat în 2010 un teren de 5,3 hectare din fosta platformă Timpuri Noi, pe care a plătit circa 35 de milioane de euro, iar în 2014 a desemnat şi un antreprenor general pentru construcţia proiectului imobiliar, pe israelienii de la Danya Cebus.

Vastint mai deţine un teren în zona Pasajului Basarab, cumpărat de la distribuitorul de materiale de construcţii Baduc în imediata apropiere a centrului comercial Carrefour Orhideea. “În 2016 e posibil să începe un proiect şi la Orhideea”, a spus Panait. Vastint intenţionează să construiască acolo tot spaţii de birouri.

“În permanenţă studiem oportunităţi privind achiziţia de noi terenuri”, a mai spus directorul Vastint România.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO