Constructii & Imobiliare

Explodează afacerea blocurilor construite pe persoană fizică în Bucureşti. Un apropiat al clanului Cămătaru, acuzat că a vândut peste 500 de apartamente în blocuri noi în cartierul Sălaj fără documente

Explodează afacerea blocurilor construite pe persoană...

Autor: Andrei Dumitrescu

17.04.2015, 18:24 3194

Conform anchetatorilor, suspecţii achiziţionau suprafeţe mari de teren, fie pe numele lor, fie în numele unor interpuşi, şi construiau blocuri care, ulterior, erau vândute fără documente legale, pentru a evita plata taxelor şi impozitelor.

"Au fost identificate 15 persoane implicate care, în perioada 2008 - 2015, au înstrăinat aproximativ 500 de apartamente în mod ilicit, sumele de bani provenite din săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală fiind reintroduse în circuitul legal, realizându-se totodată spălarea de bani, însumând aproximativ 2.500.000 de euro", se arată într-un comunicat emis de Poliţia Capitalei.

De asemenea, pentru construcţia blocurilor aceştia ar fi folosit forţă de muncă la negru, iar majoritatea materialelor de construcţii au fost achiziţionate fără acte de provenienţă.

Surse din Poliţie au declarat, pentru MEDIAFAX, că afacerea era coordonată de Ilie Ioniţă, un apropiat al clanului Cămătaru, care în trecut s-a ocupat de afaceri cu alcool.

Pentru destructurarea grupării, anchetatorii au descins, joi, la 21 de adrese şi au dus tot atâtea persoane la audieri, dintre care 15 sunt suspecţi şi şase au calitatea de martori, Dintre suspecţi, 14, inclusiv Ilie Ioniţă, au fost reţinuţi joi seară.

Totodată, poliţiştii au ridicat la percheziţii acte şi sumele de 21.000 de euro, 750 de franci elveţieni şi 45.000 de lei şi peste 700 de perechi de pantofi sport contrafăcuţi. În plus, a fost pus sechestru pe mai multe imobile şi maşini de lux, a căror valoare depăşeşte suma de 500.000 de euro.

Anchetatorii au stabilit că suspecţii au construit 20 de blocuri în cartierul Sălaj, din Sectorul 5 al Capitalei, după care au vândut mai multe apartamente fără să emită acte fiscale, prejudiciul fiind estimat la 2,6 milioane de euro. Banii obţinuţi din evaziune erau ulterior reinvestiţi în construirea de apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO