Constructii & Imobiliare

Francezii de la Consolis investesc 3 mil. euro în centrul de cercetare deschis la Cluj-Napoca

168 de angajaţi are în prezent compania ASA CONS şi intenţionează să mai recruteze absolvenţi ai Facultăţii de construcţii.

168 de angajaţi are în prezent compania ASA CONS şi intenţionează să mai recruteze absolvenţi ai Facultăţii de construcţii.

Autor: Laurentiu Cotu

20.10.2015, 00:06 1232

Producătorul de prefabricate ASA CONS din Turda, judeţul Cluj, parte a grupului francez Consolis, a deschis în Cluj-Napoca un centru de cercetare şi dezvoltare pentru activităţile Consolis din ţările nordice, dar şi pentru alte subsidiare ale grupului, din zona baltică sau Europa de Est.

Proiectul este estimat la aproximativ 3 mil. euro şi îşi propune să creeze până în 2017 aproximativ 90 de locuri de muncă pentru tinerii specialişti, absolvenţi ai Facultăţii de construcţii din Cluj-Napoca. „Centrul de cercetare şi proiectare Consolis îşi desfăşoară în prezent activitatea într-un sediu închiriat în Cluj-Napoca, însă nu excludem pe viitor construirea unui sediu propriu. În ceea ce priveşte investiţia, până în prezent s-a investit aproximativ 1 milion de euro în recrutări, salarii, traininguri, computere, softuri şi licenţe, însă dacă proiectul avansează conform planificării, această sumă se poate tripla“, a declarat pentru ZF Transilvania Bogdan Bulgaria, general manager al ASA CONS şi ASA Epitoipari Hungary.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO