Constructii & Imobiliare

Francezii de la Decathlon şi-au făcut un depozit în Ştefăneşti, Ilfov, de unde vor aproviziona 30 de magazine din trei ţări

Francezii de la Decathlon şi-au făcut un depozit în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

02.11.2017, 17:22 2054

Retailerul francez de articole sportive Decathlon a construit în localitatea Ştefăneştii de Jos, din judeţul Ilfov, primul centru logistic din România, de unde va aproviziona peste 30 de magazine din trei ţări europene – România, Bulgaria şi Grecia. Depozitul are o suprafaţă de 29.000 de metri pătraţi şi va fi inaugurat oficial pe 16 noiembrie.

Reţeaua magazinelor Decathlon, care vinde articole sportive, cuprinde de unităţi în România, cărora li se adaugă magazinul online. Retailerul este prezent pe piaţa locală din 2009, grupul francez fiind controlat de familia Mulliez, care mai deţine şi Auchan (retailer alimentar), Leroy Merlin (bricolaj) şi Kiabi (modă).

Decathlon a raportat anul trecut afaceri de 136 mil. euro (613 mil. lei), pe o piaţă totală evaluată la jumătate de miliard de euro. Compania a înregistrat creşteri constant după ce a intrat pe piaţa românească în 2009, în plină criză, majorându-şi businessul de 16 ori în această perioadă. Şi profitul De­cathlon s-a dublat anul trecut, până la 30 mil. lei, iar numărul de angajaţi a ajuns la 700 de persoane în 2016, cu 270 mai mulţi faţă de anul trecut.

Creşterea Decathlon s-a datorat pe de-o parte strategiei de extindere a lanţului din ultimii ani, dar s-a produs şi pe fondul creşterii consumului din piaţă, în contextul în care tot mai mulţi români fac sport.

Pe piaţa de articole sportive, principalii competitori ai Decathlon sunt Hervis sau Intersport, dar şi magazinele monobrand ca Nike sau Adidas, lanţurile de hipermarketuri şi supermarketuri şi cu jucătorii online.

Decathlon domină detaşat piaţa, cu o cotă de circa 33%, potrivit calculelor ZF făcute pe baza datelor existente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO