Constructii & Imobiliare

Globalworth a finalizat achiziţia complexului Green Court Bucharest şi devine unicul proprietar

Globalworth a finalizat achiziţia complexului Green...

Autor: Anca Olteanu

09.08.2017, 10:58 1041

Tranzacţia a fost efectuată prin achiziţionarea a 100% din acţiunile SPC Epsilon Property Development Company, societatea care deţinea activul, şi are o valoare de aproximativ 38 de milioane de euro, sumă achitată către Skanska România.

Complexul Green Court Bucharest, localizat în nordul Capitalei, în zona Barbu Văcărescu – Floreasca, este alcătuit din trei clădiri de birouri clasa "A", certificate LEED Gold şi oferă o suprafaţă închiriabilă totală de 54.300 de mp.

Clădirea "C" este o proprietate de tip multi-tenant, închiriată aproape în totalitate de chiriaşi precum General Motors, Orange, Capgemini, Tradeshift, ABB, Legrand şi Merck şi are o suprafaţă totală de 16.300 mp.

Globalworth este o companie de investiţii imobiliare care activează în Europa Centrală şi de Sud-Est, axată cu precădere pe piaţa din România. Portofoliul companiei cuprinde investiţii imobiliare situate în România, cu o valoare estimată la 983,3 de milioane de euro la 31 martie 2017.

Skanska România este un dezvoltator şi constructor de clădiri ecologice de birouri. Compania şi-a început activitatea în România în anul 2011 şi face parte din Grupul suedez Skanska.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO