Proprietăţi

Green City a început lucrările la încă 1.000 de case lângă Bucureşti, investiţie de 60 mil. euro

Green City a început lucrările la încă 1.000 de case lângă Bucureşti, investiţie de 60 mil. euro

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

01.08.2011, 15:26 4074

Firma Green City Construct,controlată de omul de afaceri Dumitru Bucşaru, a începutconstrucţia celei de-a patra faze a complexului Green City dincomuna 1 Decembrie de lângă Bucureşti, etapă care va cuprinde 1.000de case şi va reprezenta o investiţie de peste 60 de milioane deeuro.

Noul model de casă, cu o suprafaţăde 126 de metri pătraţi construiţi, va avea un preţ pornind de la69.900 euro, inclusiv TVA.

Green City este un ansamblurezidenţial dezvoltat pe un teren de 120 de hectare, dintre care 24de hectare sunt ocupate de pădure şi spaţii verzi . Până în prezentîn complex au fost construite 800 de case în primele trei faze dedezvoltare, peste 300 de familii mutându-se deja în complex,potrivit dezvoltatorului. Potrivit declaraţiilor anterioare aledezvoltatorului, investiţia în primele trei faze se ridică la 100milioane de euro.

Complexul cuprinde case formatedin parter şi un etaj, cu suprafeţe utile de 118 metri pătraţi şi110 metri pătraţi de curte, având preţuri pornind de la 120.000 deeuro (TVA inclusă) pentru casele cu finisaje "basic" (fără faianţăşi gresie în băi sau parchet laminat în living, dormitoare şi peholul de la etaj) şi de 136.000 de euro (TVA inclusă) pentru vilelecu finisaje "standard +".

În cadrul proiectului au fostdezvoltate şi un supermarket Red Market al grupului belgianDelhaize, o grădiniţă de stat, cabinet medical şi stomatologic,farmacie, restaurant şi locuri de joacă pentru copii.

Green City Construct estecontrolată de Dumitru Bucşaru şi de fiica acestuia, Iuliana ZenaidaBucşaru, prin intermediul firmelor Valahorum, Perfect City şiComaico, potrivit datelor de la Registrul Comerţului.

Proiectul Green City prevedeconstrucţia a 4.000 de locuinţe, termenul de finalizare anunţatfiind 2014.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO