A treia vânzare în trei ani

Grupul american Heitman a încasat 10 mil. euro pentru nouă terenuri pe care funcţionează magazine Lidl

11 ian 2016 Autor: Cristina Rosca

Fondul britanic de investiţii First Property, care deţine în România o clădire de birouri în Bucureşti şi două centre logistice în provincie, a anunţat joia trecută pe bursa de la Londra, unde este listat, că a plătit 10,5 milioane de euro pentru a achiziţiona terenurile pe care sunt amplasate nouă magazine Lidl.

Grupul american Heit­man, una dintre cele mai discrete prezenţe de pe piaţa imobiliară din România, a vândut către fondul britanic de investiţii First Pro-perty nouă tere­nuri pe care sunt amplasate magazinele discounterului german Lidl, potrivit surselor din piaţă.

Tranzacţia, cu o valoare de 10,5 milioane de euro, înseamnă pentru americani încă o vânzare după ce în primăvara anului trecut au cedat cehilor de la CTP un proiect logistic de lângă Bucureşti. Ei au mai fost implicaţi în proiectul imobiliar Cortina Residence împreună cu grupul italian Cefin, însă apoi, în vara lui 2013, terenul şi structura începută a proiectului rezidenţial au fost cumpărate de un alt investitor.

Ame­ricanii s-au retras astfel treptat din proiectele pe care le deţineau local, potrivit ZF. Grupul Heitman este unul discret, despre care există puţine informaţii. Chiar şi pe site-ul propriu datele disponibile sunt la fel de puţine. Aici apare in­formaţia potrivit că­reia Heitman are acti­vitate în România, însă nu sunt disponibile activele sau pro­iectele în care americanii sunt implicaţi. Contactaţi de ZF, oficialii companiei nu au răspuns până la în­chiderea ediţiei pen­tru a oferi date despre acti­vitatea din România sau despre ultima tranzacţie realizată cu britanicii de la First Property.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 11.01.2016

 
Cuvinte cheie:
lidl
, magazine
, grup
, american
, terenuri
, functionare
, incasari
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide