Constructii & Imobiliare

Grupul francez de inginerie Egis închiriază 1.100 mp de spaţii office în clădirea de birouri America House din Piaţa Victoriei

Grupul francez de inginerie Egis închiriază 1.100 mp de...

Autor: Cristina Bellu

31.01.2023, 11:50 323

Egis, grupul multinaţional francez de inginerie a semnat un contract de închiriere pentru 1.100 metri pătraţi de spaţii office în clădirea de birouri America House din Piaţa Victoriei, deţinută de americanii de la Morgan Stanley.

Tranzacţia a fost intermediată de CBRE, iar Ţuca Zbârcea – Asociaţii au asistat America House la contractul de închiriere.

“O trecere la birouri mai moderne şi mai ecologice a fost de mult aşteptată de angajaţii Egis în România şi ne bucurăm să facem acest upgrade, pe fondul unui an record de vânzări în 2022 şi a unei previziuni de creştere dinamică în continuare”, spune James Hanson, Country Managing Director al Egis în România.

Potrivit acestuia, compania urmează să ocupe noile birouri începând din vara acestui an.

Prezentă în România din 1996, Egis oferă servicii de inginerie şi consultanţă în toată ţara, unde proiectează, supraveghează şi gestionează proiecte cheie de infrastructură complexe din punct de vedere tehnic. Domeniile de expertiză sunt drumurile, căile ferate, alimentările cu apă, energia şi mediul, dezvoltarea urbană, aviaţia, ingineria construcţiilor şi mediul.

Recent, asocierea formată din CCAT Solution Grup şi Egis a câştigat un contract de 5 milioane de euro pentru a asigura supervizarea contractelor de construcţie şi reabilitare a infrastructurii de apă şi apă uzată operate de Euroapavol, Operator Regional de Apă  în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Giurgiu.

America House este o clădire de birouri cu opt etaje, cu o suprafaţă totală de 28.806 mp de birouri de clasă A, spaţii de retail la parter şi cea mai mare parcare subterană din zona Central Business District (CBD), pe trei niveluri şi cu un total de 368 de locuri de parcare.

"Clădirea noastră de birouri este o comunitate vibrantă şi dinamică de profesionişti, cu accent pe colaborare şi inovaţie.(...) America House găzduieşte numeroase companii multinaţionale şi româneşti blue-chip, precum Mastercard, Cisco, Intesa Sanpaolo Bank, McDonalds, Funcom, OLX, Schlumberger, Ţuca Zbârcea &Asociaţii, Fortim şi Ambasada Japoniei", adaugă David Hay, fondator şi CEO of ADD Value Management SRL.

În mai 2022, Morgan Stanley, investitorul american care a cumpărat clădirea de birouri America House în 2019, a finalizat investiţia de 10 mil. euro în modernizarea acesteia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO