Proprietăţi

Guvernul va semna în august un protocol cu Bechtel pentru continuare lucrărilor la Autostrada Transilvania

Guvernul va semna în august un protocol cu Bechtel pentru continuare lucrărilor la Autostrada Transilvania
22.07.2010, 17:46 32

Guvernul va semna în luna august un protocol cu companiaamericană Bechtel, constructorul autostrăzii Transilvania (415 km),pentru continuarea finanţării lucrărilor la autostradaTransilvania. Protocolul va stabili, de asemenea, lucrările deautostradă care vor fi finalizate în cursul anului 2010.

Decizia a fost luată astăzi de primul-ministrul Emil Boc, cares-a întâlnit la Palatul Victoria cu reprezentanţii companieiBechtel.

Guvernul avea la începutul anului datorii de 900 mil. lei cătreBechtel pentru lucrări efectuate în 2009, din care potrivitultimelor informaţii disponibile mai sunt de plătit circa 60 mil.euro.

Bechtel a finalizat anul trecut 42 km între Câmpia Turzii şiGilău (tronsonul 2B), iar în prezent se lucrează pe o porţiune de9,4 km între Câmpia Turzii şi Turda şi pe tronsonul Suplacu deBarcău-Borş (64 km). Până în iunie 2010, secţiunea 2B(Câmpia-Turzii - Gilău) era finalizată în proporţie de 91,36%, iarsecţiunea 3C (Suplacu de Barcău - Borş) în proporţie de 31,70%.

Pentru că nu mai lucrează decât pe cei 9,4 km, Bechtel a anunţatîncă de la începutul anului că vrea să disponibilizeze toţi cei2.000 de angajaţi români. Până la urmă compania a luat decizia sădisponibilizeze doar 700 de muncitori şi să păstreze 1.200 deangajaţi, având în vedere că nu ştie care va fi finanţarea pe careo va primi de la bugetul de stat în 2010 şi plăţile restante pentrulucrările executate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO