Constructii & Imobiliare

IKEA se pregăteşte să demareze construcţia magazinului din zona Theodor Pallady din estul Capitalei, cea mai mare unitate a retailerului suedez din Europa de Sud-Est

IKEA se pregăteşte să demareze construcţia...

Autor: Cristina Bellu

18.10.2017, 11:04 3783

Retailerul de mobilă suedez Ikea, care face peste 500 de milioane de lei cu singurul magazin pe care îl are în România, cel din cartierul Băneasa din Bucureşti, a obţinut autorizaţia de construire pentru cea de-a doua unitate de pe piaţa locală. Aceasta va fi amplasată în zona Theodor Pallady din Capitală, şi va avea o suprafaţă de 37.000 metri pătraţi, devenind astfel cel mai mare magazin IKEA din Europa de Sud-Est la data inaugurării, prevazută la finele lui 2018.

„Ne bucurăm să anunţăm că am obţinut autorizaţia de construire a celui de-al doilea magazin IKEA din România şi că vom începe lucrările pentru noul magazin în curând. (...) Constructorul general a început pregătirea terenului şi împrejmuirea perimetrului magazinului IKEA Pallady,” spune Vladislav Lalić, Property and Expansion Manager IKEA South-East Europe.

Constructorul român Bog’Art, una dintre cele mai mari companii de pe piaţa locală de profil, a câştigat licitaţia pentru construirea magazinului IKEA din zona Theodor Pallady din Capitală.

Bog’Art nu este la prima colaborare cu Ikea, după ce, recent, a câştigat licitaţia pentru construcţia celei de-a treia clădiri a proiectului Timpuri Noi Square, ridicat de Vastint, divizia imobiliară a grupului Inter Ikea.

Magazinul va fi construit pe piloni, va avea o suprafaţă de aproximativ 37.000 de metri pătraţi, adică cu aproape 50% mai mult decât unitatea din Băneasa, care o suprafaţă de circa 25.000 de metri pătraţi, conform celor mai recente date. Investiţia pentru teren şi pentru construcţie se ridică la 80 de milioane de euro.

Primul magazin Ikea a fost deschis în 2007, fiind adus în complexul Băneasa printr-o franciză a omului de afaceri Puiu Popoviciu. Proiectul a necesitat o investiţie de 25 de milioane de euro, iar la construcţie au lucrat mai multe companii. În 2010 însă, suedezii au preluat unitatea şi au intrat direct pe piaţă. Valoarea tranzacţiei era estimată la acea vreme la peste 30 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO