Constructii & Imobiliare

Immofinanz a tranzacţionat 37.000 mp de birouri în ultimul an prin parteneriate noi şi extinderi

Immofinanz a tranzacţionat 37.000 mp de birouri în...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

09.05.2016, 12:39 234

Dezvoltatorul imobiliar Immofinanz, unul dintre cei mai importanţi proprietari de clădiri de birouri din Bucureşti, a atras chiriaşi noi pentru 19.200 de metri pătraţi şi a prelungit şi extins contractele existente pentru mai mult de 18.000 de metri pătraţi în şapte dintre clădirile sale de birouri din Capitală. În total, 37.000 de metri pătraţi au fost daţi spre închiriere unor chiriaşi noi sau tranzacţionaţi în contracte de prelungire.

“Suntem încântaţi de cum a decurs prima parte a anului 2016 în ceea ce priveşte portofoliul nostru local de clădiri de birouri, iar proprietăţile noastre existente se bucură de o cerere în creştere”, spune Sorin Vişoianu, country manager operation România în cadrul Immofinanz.

Printre chiriaşii noi ai Immofinanz se numără Am grup Agent şi Q’s Inn în Pipera Warehouse, Antena TV Group în Iride Business Park, şi Banca Transilvania în Băneasa Airport Tower. Alţi şase chiriaşi noi completează lista de companii ce vor activa în Iride Business Park, printre care Deutsche Telekom Pan-Net România şi ComputerGames.ro, care au semnat contracte pentru aproape 4.000 de metri pătraţi.

În complexul Victoria Park, gradul de închiriere a ajuns la aproximativ 100%, după venirea unor chiriaşi din sectoarele farmaceutic şi wellness la parter.

Alte contracte de închiriere au fost prelungite şi extinse, un exemplu fiind Global Business Center, cu o suprafaţă de 10.000 de metri pătraţi. S-Park a prelungit şi extins contractele cu Wizrom, Johnson&Johnson şi ING, pentru suprafeţe totale de peste 4.500 de metri pătraţi.

La nivel de grup, Immofinanz anunţă o creştere de aproximativ 7% a ratei de ocupare în clădirile finalizate din portofoliul său de birouri, atingând aproape 82% la sfârşitul anului financiar 2015-2016. Contractele de închiriere semnate pentru segmentul office au vizat suprafeţe totale de aproximativ 388.000 de metri pătraţi, reprezentând 29% din suprafaţa întregului portofoliu, conform cifrelor preliminare.

În anul financiar 2015-2016 cea mai dinamică activitate de închiriere pe segmentul office s-a înregistrat în Slovacia, unde au fost încheiate contracte noi şi prelungiri ale celor existente pentru aproximativ 51% din suprafaţa închiriabilă disponibilă pe această piaţă. Clasamentul este completat de Ungaria (48%), Germania (36%) şi România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO