Începe vânătoarea de contracte pentru noile turnuri de birouri din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. Aproape 290.000 mp de birouri intră în piaţă, dar cele mai multe clădiri noi sunt încă fără chiriaşi

9 ian 2017 Autor: Bogdan Alecu

Piaţa de birouri din Bucureşti aşteaptă fi­na­lizarea a şapte noi clădiri office în acest an, în timp ce în Timişoara vor fi inaugurate trei, do­uă în Iaşi şi una nouă la Cluj, toa­te tota­li­zând aproa­pe 290.000 de metri pătraţi, potrivit datelor com­pa­ni­ilor de consultanţă imobiliară CBRE şi JLL.
 
Cel mai scump proiect care urmează a fi li­vrat în acest an este cel al Globalworth - Global­worth Campus - Building A şi B din Pipera, în care fondul condus de Ioannis Papalekas investeşte 80 mil. euro, având o su­prafaţă cumulată de 59.000 de metri pătraţi. Pentru aces­ta Papalekas semnase în 2015 un deal pen­tru a închiria prima clădire către Tele­kom, con­tract ce viza o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, însă compania germană a anunţat în apri­lie anul trecut că prelungeşte contractul cu City Gate din Piaţa Presei.
 
Din proiectele anunţate numai The Bridge şi Vox din Timişoara au anunţat că au 50% din spaţiu închiriat, iar Orhideea Towers a comunicat încă din prima parte a anului trecut faptul că a închiriat 8.000 de metri pătraţi din totalul de aproape 37.000 de metri pătraţi.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2017

 
Cuvinte cheie:
birouri
, cladiri
, piata
, chiriasi
, intrare
, timisoara
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide