Constructii & Imobiliare

Începe vânătoarea de contracte pentru noile turnuri de birouri din Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi Cluj. Aproape 290.000 mp de birouri intră în piaţă, dar cele mai multe clădiri noi sunt încă fără chiriaşi

Începe vânătoarea de contracte pentru noile turnuri de...

Autor: Bogdan Alecu

09.01.2017, 07:00 1967
Piaţa de birouri din Bucureşti aşteaptă fi­na­lizarea a şapte noi clădiri office în acest an, în timp ce în Timişoara vor fi inaugurate trei, do­uă în Iaşi şi una nouă la Cluj, toa­te tota­li­zând aproa­pe 290.000 de metri pătraţi, potrivit datelor com­pa­ni­ilor de consultanţă imobiliară CBRE şi JLL.
 
Cel mai scump proiect care urmează a fi li­vrat în acest an este cel al Globalworth - Global­worth Campus - Building A şi B din Pipera, în care fondul condus de Ioannis Papalekas investeşte 80 mil. euro, având o su­prafaţă cumulată de 59.000 de metri pătraţi. Pentru aces­ta Papalekas semnase în 2015 un deal pen­tru a închiria prima clădire către Tele­kom, con­tract ce viza o suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, însă compania germană a anunţat în apri­lie anul trecut că prelungeşte contractul cu City Gate din Piaţa Presei.
 
Din proiectele anunţate numai The Bridge şi Vox din Timişoara au anunţat că au 50% din spaţiu închiriat, iar Orhideea Towers a comunicat încă din prima parte a anului trecut faptul că a închiriat 8.000 de metri pătraţi din totalul de aproape 37.000 de metri pătraţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO