Constructii & Imobiliare

InterCora demolează fosta hală de producţie a Munplast pentru a ridica în Ghencea un magazin Kaufland

InterCora demolează fosta hală de producţie a Munplast...

Autor: Cristi Moga

14.01.2014, 00:08 457

Grupul InterCora din Cehia, care a dezvoltat la nivel local peste 30 de magazine Kaufland, a început de câteva săptămâni demolarea fostei hale de producţie a producătorului de mase plastice Munplast din cartierul bucureştean Ghencea - Drumul Taberei în vederea construirii unui nou hipermarket Kaufland.

WikiZF: Profilul companiei Kaufland

Informaţii despre vânzarea platformei Munplast către dezvoltatorul unui magazin Kaufland au apărut încă din 2012, dar tranzacţia a fost finalizată doar la sfârşitul anului trecut, după ce proprietarul iniţial al terenului a obţinut toate avizele necesare construirii unui hipermarket pe acel teren.

La scurt timp, la începutul lunii decembrie, InterCora, prin intermediul firmei Alpha Property Management, a început procesul de demolare, având fir­ma Crusher Concept ca antreprenor gene­ral pentru această etapă a lucrărilor.

„Tranzacţia cu firma care va dezvolta magazinul Kaufland a fost finalizată în urmă cu aproximativ două luni, după ce au fost obţinute toate autorizaţiile. Noi nu mai avem nicio legătură cu acel proiect. În Ghencea am păstrat acel bloc pe care îl închiriem ca spaţiu de birouri şi un teren de 6.000 de metri pătraţi, în timp ce activitatea Munplast a fost mutată de ceva timp într-un spaţiu închiriat de pe platforma Faur“, a declarat Marcel Diaconu, unul dintre acţionarii Munplast.

InterCora a cumpărat un teren cu o suprafaţă de circa 17.000 de metri pătraţi pe care va fi construit un hipermarket Kaufland cu o suprafaţă de vânzare de 3.300 de metri pătraţi, proiect pentru care Primăria Sectorului 6 a eliberat în 4 decembrie 2013 certificatul de urbanism în vederea organizării de şantier.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO