Constructii & Imobiliare

JLL România: Zona Unirii este tot mai căutată pentru spaţii de birouri

JLL România: Zona Unirii este tot mai căutată pentru...

Autor: Bogdan Alecu

30.03.2016, 12:24 556

JLL România a intermediat în primul trimestru tranzacţii de închiriere de spaţii de birouri totalizând aproape 25.000 de metri pătraţi, un record al companiei al ultimelor 12 luni. Spaţiile au fost închiriate atât în Bucureşti, cât şi în Iaşi şi Cluj-Napoca.

Cele mai mari contracte au fost încheiate pentru spaţii în Iaşi (13.000 mp), în timp ce în Bucureşti tranzacţiile au totalizat 7.500 mp, iar în Cluj-Napoca – 1.700 mp. Cele mai căutate subpieţe de birouri din Bucureşti rămân Floreasca Barbu Văcărescu, Centru-Vest şi mai nou zona Unirii.

Companiile din domeniul serviciilor, BPO, IT şi construcţii au fost principalii chiriaşi ai spaţiilor închiriate prin intermediul JLL în T1. Un important trend identificat de departamentul de Office al JLL este că în acest an companiile de BPO/SSC/IT, care sunt interesate să dechidă birouri în România, nu mai caută spaţii pentru activităţi de call center de bază, pentru care voiau să plătească 8 euro/mp/lună şi să angajeze personal cu 500 de euro/lună. Acestea caută acum spaţii pentru activităţi cu valoare adăugată mai mare (dezvoltare şi cercetare) pentru care sunt dispuse să plătească chirii, dar şi salarii mai mari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO