Proprietăţi

Lafarge România: Vânzările de ciment au scăzut în S1 cu 1,4%

Lafarge România: Vânzările de ciment au scăzut în S1 cu 1,4%

Autor: Vlad Popescu

28.07.2011, 13:23 247

Volumul vânzărilor de ciment ale grupului francez Lafarge înRomânia a scăzut în primul semestru cu 1,4%, iar companiaanticipează că piaţa românească a cimentului va stagna în acest an,în cel mai bun caz.

Prognoza Lafarge, cel mai mare producător de ciment din lume,privind evoluţia pieţei româneşti a cimentului în 2011 se plaseazăîn intervalul -3%-0%, potrivit unui raport transmis joi degrup.

Lafarge notează că "activitatea" din România, pe piaţacimentului, a crescut în primul semestru cu 0,4% raportat laaceeaşi perioadă a anului trecut, după un avans de 1,4% alvolumului combinat cu un impact negativ de 1% al altor factori,printre care se numără evoluţia preţurilor şi mixul de produse şiclienţi.

La nivel mondial, profitul Lafarge a scăzut cu 12% în trimestrulal doilea, la 289 milioane euro, din cauza cererii slabe şicosturilor ridicate cu materia primă pe piaţa americană.

Vânzările companiei au stagnat în perioada analizată, la 4,42miliarde euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO